Najlepsza pizza

Jeżeli wahacie się, czy Thermomix to dobre urządzenie i czy warto zdecydować się na jego zakup, dobrze trafiliście. Właśnie mija trzeci tydzień od kiedy zaczęła się moja przygoda z tym urządzeniem. Jeżeli jesteście zainteresowani, zapraszam do lektury.

Moje dwie pierwsze próby z Thermomixem skończyły się fiaskiem, dlatego do trzeciej podeszłam z niemałą rezerwą. Jak to zauważył mój mąż, entuzjazm mnie opuścił, a jego miejsce zajęły wątpliwości. Na szczęście jestem uparta i postanowiłam nie odpuszczać. Kolejnym przepisem, który wypróbowałam, był tym, który nie mógł mi nie wyjść. Jak się okazało, miałam rację 😉

Pierwsze ciasto!

Przepis na ciasto z Thermomixem jest bajecznie prosty. Wyrabianie ciasta trwa dosłownie chwilę. Nie muszę martwić się o temperaturę rozczynu, ani o uciążliwe wyrabianie drożdżowego ciasta. Wszystkie składniki wrzucam do miski, następnie czekam aż ciasto wyrośnie, rozwałkowuję i gotowe. Ciasto jest idealne! Puszyste w środku i spieczone na zewnątrz. Sama decyduję czy robić prawdziwą włoską pizzę na cienkim spodzie, czy na grubym cieście, rodem z Pizza Hut 🙂

Zachęcona przepisem na pizzę postanowiłam zabrać się za… pieczywo. Kupiłam najlepszą mąkę, drożdże i włączyłam przepis – francuska bagietka. Przepis prosty, ale czasochłonny dlatego zarezerwujcie sobie większą ilość czasu. Jak wyszła? Z wielu przepisów na pieczywo, ten jest najlepszy. Bagietka jest dokładnie taka jak z francuskiej piekarni. Bardzo chrupiąca, a w środku mięciutka. To prawdziwy hit każdej imprezy jaką robię.

Jeżeli chcecie wiedzieć więcej, zapraszam już niebawem.

Źródło zdjęć: pixabay.com

Dodaj komentarz

(*) Required, Your email will not be published

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.