Sekret kruchego kurczaka

Jak przyrządzić pierś z kurczaka, żeby była soczysta? Zapraszam wszystkich, którzy chcą poznać mój sekretny przepis na najlepszą pieczoną pierś z kurczaka.

Składniki:

  • Filet z kurczaka zagrodowego
  • Musztarda rosyjska
  • Oliwa z oliwek
  • Cytryna
  • Czosnek
  • Przyprawa do kurczaka

Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy na pół, opłukujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacinamy delikatnie nożem i obficie skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie smarujemy oliwą, musztardą i obkładamy czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy przez około 40 minut w 180 stopniach. Serwujemy z pieczonymi ziemniaczkami.

Pamiętajcie, że najważniejsza w tym przepisie jest… cytryna! To ona sprawi, że kurczak stanie się niebiańsko kruchy i soczysty.

Smacznego.

Źródło zdjęć: pixabay.com

Dodaj komentarz

(*) Required, Your email will not be published

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.